Ζαμπόνης – Νέος Κόσμος: Ένα από τα πιο “δυνατά χτυπήματα” στον κόσμο της νύχτας

Ζαμπόνης – Νέος Κόσμος: Ένα από τα πιο “δυνατά χτυπήματα” στον κόσμο της νύχτας

Έγινε εκτέλεση του 44χρονου Ευάγγελου Ζαμπόυνη, επαγγελματία δολοφόνου γνωστού στο χώρο της Greek Mafia, στο Νέο Κόσμο. Ανακαλύφθηκαν 97 κάλυκες εξωτερικά του αυτοκινήτου, ενώ εσωτερικά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι και θα καταμετρηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το θύμα δέχθηκε την επίθεση μόλις βγήκε από το πρατήριο και μπήκε στο αυτοκίνητο του. Το αυτοκίνητο του θύματος ήταν θωρακισμένο αλλά με κακή θωράκιση, ενώ αλλαγές γεμιστήρα που δείχνουν ότι ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι.

Το θύμα είχε γίνει ξανά στόχος το 2018, γλιτώντας με τραυματισμούς. Η επίθεση έγινε από τρεις ή τέσσερις άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε SUV Ι.Χ. αυτ/το, μάρκας Lexus. Οι δράστες πυροβόλησαν το θύμα και στη συνέχεια διέφυγαν, κάψανε το ΙΧ και απομακρύνθηκαν από το σημείο. Στο παρελθόν, το θύμα είχε κατηγορηθεί για ληστείες, εκβιασμούς ληστειών και σε απόπειρα δολοφονίας δικαστή.

dolofonimenos neos kosmos arthro

Πώς έγινε η εκτέλεση του 44χρονου

Στις 01:55 ξημερώματα Κυριακής συνέβη η επίθεση στη συμβολή των οδων Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο. Οι δράστες πυροβόλησαν το θύμα με πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ ενώ είχε βγει από πρατήριο υγρών καυσίμων. Το θύμα προσπάθησε να εκ βίας μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

.
.
.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, διακρίνεται το SUV που είχαν κλέψει οι εκτελεστές και στη συνέχεια το κάηκαν στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι, να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.

Το θύμα είχε συμμετέχει σε περιστατικά εκβιασμών και ληστειών και είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας δικαστή.

Ο Β.Ζαμπούνης φέρεται να είχε λάβει εντολή να σκοτώσει την Πρόεδρο του δικαστηρίου, με σχέδια να παρακολουθήσει την πρόεδρο. Το εν λόγω σχέδιο δεν εφαρμόστηκε αφού συνελήφθη για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών. Στο παρελθόν το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία με συνολικά 37 κατηγορούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ