Βλάβη σε τρένο – αμαξοστοιχία 53: Ακινητοποιήθηκε ο συρμός στη σήραγγα

Βλάβη σε τρένο – αμαξοστοιχία 53: Ακινητοποιήθηκε ο συρμός στη σήραγγα

Προκειμένου για το ταξίδι με τρένο των επιβατών που επέλεξαν να μετακινηθούν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με την αμαξοστοιχία 53, καθώς ο συρμός ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικής βλάβης στη σήραγγα «Όθρυς». Η αμαξοστοιχία είναι στη γραμμή καθόδου και η σήραγγα έχει μήκος 6.5 χιλιομέτρων, βρίσκεται μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53 ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Οι εφεδρικές μηχανές μετακίνησαν την αμαξοστοιχία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τρένο επέβαιναν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται από το προσωπικό της εταιρείας. Υπήρξε προσωρινή διακοπή του κλιματισμού και του φωτισμού λόγω πτώσης του παντογράφου, αλλά οι μηχανές εφεδρείας έκαναν ζεύξη με την αμαξοστοιχία και τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν, επιτρέποντας το τρένο να συνεχίσει προς τη Λιανοκλάδι.

TRENA

Λάρισα: Δύο τρένα στην ίδια γραμμή

Στον σταθμό του Μεζούρλου, στην Λάρισα, τυχαία συνάντηση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών στην ίδια γραμμή αντίθετης κατεύθυνσης γλίτωσε από μία πιθανή σιδηροδρομική τραγωδία. Οι μηχανοδηγοί πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν τα τρένα λίγα μέτρα πριν από μία δυνητική σύγκρουση. Η πολύ χαμηλή ταχύτητα που κινούνταν τα τρένα υπήρξε ο λόγος που αποφεύχθηκε ένα ατύχημα παρόμοιο με την τραγωδία των Τεμπών.

STATHMOS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ