Τραγωδία στα Τέμπη – ΑΠΘ: Η τιμητική απονομή των πτυχίων στις νεκρές φοιτήτριες

Τραγωδία στα Τέμπη – ΑΠΘ: Η τιμητική απονομή των πτυχίων στις νεκρές φοιτήτριες

Τραγωδία στα ΤέμπηΑΠΘ: Η Ελπίδα Χούπα και η Εριέττα Μόλχου απέσπασαν τα πτυχία τους παρά την απώλεια της ζωής τους στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρέδωσε τα πτυχία Αρχιτεκτονικής στην Ελπίδα Χούπα και την Εριέττα Μόλχου, που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για ένα συμβολικό γεγονός προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη τους. Σε μια συγκινητική τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, το πτυχίο της 28χρονης Ελπίδας Χούπα παρέλαβαν οι αδελφοί της, Κωνσταντίνος και Σεραφείμ.

Ο πατέρας της Χρήστος Χούπας είχε εξηγήσει μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ίδιος και η μητέρα της δεν είχαν τη δύναμη να παρευρεθούν στην τελετή, αφού ενώ όλοι άλλοι γιόρταζαν τις επιτυχίες του παιδιού τους, εκείνοι βίωναν τον πόνο της απώλειας.

Η μητέρα της Εριέττας Μόλχου, παραλαμβάνοντας το πτυχίο της, εξέφρασε την υπερηφάνειά της για την κόρη της. Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ