Τιθορέα: Μελισσοκόμος που προσπάθησε να σώσει τα μελίσσια του από τη φωτιά έχασε τη ζωή του

Τιθορέα: Μελισσοκόμος που προσπάθησε να σώσει τα μελίσσια του από τη φωτιά έχασε τη ζωή του

Ένας 67χρονος μελισσοκόμος πέθανε από εγκαύματα που υπέστη όταν προσπάθησε να σώσει τα μελίσσια του από την πυρκαγιά στην Κάτω Τιθορέα στις 26 Ιουλίου. Αυτός είναι ο έκτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του λόγω των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ο άνδρας νοσηλευόταν αρχικά στο Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στην Αθήνα, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος άνδρας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σώσει τα μελίσσια του, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις φλόγες. Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή και προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπινων ζωών.

1689374

Άλλα θύματα των πυρκαγιών

Εκτός από τον μελισσοκόμο, υπήρξαν και άλλα θύματα των πυρκαγιών. Δύο κτηνοτρόφοι χάθηκαν στην Κάρυστο και στο Βελεστίνο, ενώ μια γυναίκα πέθανε στο Αλμυρό. Επιπλέον, δύο πιλότοι του αεροπυρόσβεστου αεροπλάνου καταλήγουν σε αεροπτώση κοντά στον Πλατανιστό Ευβοίας. Ακόμη, ένας εθελοντής πυροσβέστης από τη Ρόδο χάνει τη ζωή του από αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Τα αίτια θανάτου του 40χρονου μελισσοκόμου που παλεύει εδώ και 10 ημέρες με τη φωτιά θα εξακριβωθούν με τη νεκροψία, ενώ οι οικείοι του ζητούν εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και κατά πόσο οι προσπάθειές του προκάλεσαν το δυστύχημα.

5938898 1

470.000 στρέμματα εκπίπτουν σε στάχτη

Κατά τη διάρκεια της περιόδου από 15 έως 31 Ιουλίου, εκδηλώθηκαν 7 μεγάλες δασικές πυρκαγιές (Κέρκυρα, Αίγιο, Δερβενοχώρια, Αττική/Κουβαράς, Κάρυστος, Νέα Αγχίαλος, Ρόδος) που κάηκαν συνολικά 470.000 στρέμματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus. Από την αρχή του έτους, έχουν καεί περίπου 550.000 στρέμματα στη χώρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές. Πολλές περιοχές υπέστησαν τεράστιες ζημίες στις καλλιέργειες, εγκαταστάσεις και υποδομές τους.

5938902

 

Χιλιάδες ζώα πέθαναν

Πολλά ζώα έχουν καεί μαζί με τις φλόγες. Για παράδειγμα, στη Ρόδο κάηκαν 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων και μελισσοσμηνών. Σε άλλες περιοχές υπήρξαν ανάλογες ζημιές. Επίσης, υπήρξαν βλάβες σε υποδομές, εγκαταστάσεις και γεωργικό εξοπλισμό, όπως ποιμνιοστάσια, αποθήκες και γεωργικά μηχανήματα.

5938904

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ