Θάνατος βρέφους στην Πτολεμαΐδα: Τα λόγια του θείου του μωρού αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση των γονέων

Θάνατος βρέφους στην Πτολεμαΐδα: Τα λόγια του θείου του μωρού αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση των γονέων

Θλιβερό τέλος για ένα μόλις 15 μηνών μωρό στην πόλη της Πτολεμαΐδας, το οποίο απεβίωσε από βίαια λοίμωξη του αναπνευστικού σύμφωνα με τη νεκροψία. Το παιδί είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και είχε θετικά αποτελέσματα στο τεστ της γρίπης. Αντί να παραμείνει στο νοσοκομείο, του παρασχέθηκαν απλά αντιπυρετικά και απολυτήρια. Κατά την τρίτη επίσκεψη του στο νοσοκομείο, η κατάστασή του επιδείνωθηκε ταχέως και κατέληξε.

Ένας συγγενής των γονιών αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο MEGA πως οι γονείς βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ανέφερε πως το μωρό είχε παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης και παραπέμφθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο, όμως τους απελάθηκε με συμβουλές για απλή αγωγή. Τη στιγμή που οι γονείς έμαθαν το δυσάρεστο νέο του θανάτου του παιδιού τους, η μητέρα εξοργίστηκε και επιτέθηκε σε έναν από τους γιατρούς του νοσοκομείου, προκαλώντας την κλήση της αστυνομίας.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι το παιδί μεταφέρθηκε για περαιτέρω φροντίδα στα επείγοντα τμήματα της δομής και διέταξε την διεξαγωγή ΕΔΕ για να εξακριβωθεί τι συνέβη, καθώς επίσης και ποιοι γιατροί εξέτασαν το παιδί και για ποιο λόγο δεν του παρείχαν ανάλογη φροντίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ