Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου στην υπόθεση του έγκληματος στα Καλύβια

Τα πρώτα λόγια του 16χρονου πατροκτόνου στην υπόθεση του έγκληματος στα Καλύβια

Ο 16χρονος δεν ήταν υπό την επήρεια μέθης όταν μαχαίρωσε τον πατέρα του. Ένα σοκ προκάλεσε το έγκλημα στα Καλύβια, όπου ένας 16χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα τον 71χρονο πατέρα του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα επικοινώνησε με την αστυνομία λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής (22/12/2023), αναφέροντας ότι ο γιος της τηλεφώνησε και είπε πως είχε ένα επεισόδιο με τον πατέρα του και τον μαχαίρωσε.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, καθώς η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο 16χρονος παρέμεινε στο σημείο μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, η οποία τον συνέλαβε.

Οι πρώτες καταθέσεις του 16χρονου

Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή Σταύρο Μπαλάσκα, υπήρχαν συχνοί τσακωμοί μεταξύ πατέρα και γιου. Στην πρώτη κατάθεσή του, ο 16χρονος ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε ενός στιγμής οργής, λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα του. “Τον μαχαίρωσα με ένα μαχαίρι”, υποστήριξε ο Μπαλάσκας, προσθέτοντας ότι “παραδόθηκε αμέσως και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια”. Σχετικά με την ποινή που ενδέχεται να επιβληθεί, αναφέρθηκε πως “αν γίνει αποδεκτός ο ισχυρισμός του ‘ενός στιγμής οργής’, και υπάρχει προηγούμενη άψογη συμπεριφορά, η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι 3-4 χρόνια”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ