Σύρος: Επιβάτισσα πλοίου ανησύχησε για το βάρος φορτηγού

Σύρος: Επιβάτισσα πλοίου ανησύχησε για το βάρος φορτηγού

Η Ευφροσύνη Μπούτσικα, μια επιβάτισσα πλοίου που ετοίμαζε να ταξιδέψει από την Ερμούπολη για τον Πειραιά, ανησύχησε για το πολύ μεγάλο βάρος ενός φορτηγού που θα ταξίδευε μαζί τους. Καθώς διαπίστωσε ότι το φορτίο ήταν ανώμαλα δεμένο, διαμαρτύρηθηκε για την έλλειψη ασφάλειας. Η επιμονή της οδήγησε σε έλεγχο του φορτίου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλα δεμένο. Το φορτηγό δεν ταξίδεψε τελικά με το πλοίο.

ένας πεζόδρομος με μια σημαία

Παρακάτω παραθέτεται ο διάλογος, όπως τον περιέγραψε η κυρία Μπούτσικα:

«Ρωτάω τον λιμενικό:

– Αυτό το φορτίο θα ταξιδέψει με το ίδιο πλοίο που θα ταξιδέψω κι εγώ; Με το ίδιο πλοίο που ταξιδεύουν επιβάτες, παιδιά, γυναίκες, οικογένειες; Αυτό το φορτίο είναι επικίνδυνο στη σταθερότητά του και δεν πρόκειται να ταξιδέψει μαζί μας. Φέρτε μου τον υπεύθυνο του λιμένα Ερμούπολης τώρα.

– Το όχημα δεν έχει κανένα επικίνδυνο φορτίο, απαντά ο νεαρός λιμενικός.

– Θέλω να δω το φορτίο, του λέω. Δεν το βλέπετε ότι είναι πιασμένο μόνο με ένα χταπόδι; Δεν θα φύγει κανένας απόψε αν δεν δω το φορτίο και δεν διαπιστώσω ότι είναι σωστά δεμένο δεδομένου του βάρους του. Συγχρόνως βγαίνω από το αμάξι μου και αρχίζω να βγάζω φωτογραφίες».

Λόγω της επιμονής της, ο λιμενικός κάλεσε κάποιον ανώτερο. «Τότε είδα- όσο πρόλαβα να δω γιατί το σκέπασαν σχετικά γρήγορα- ένα τρακτέρ κομμένο στη μέση με δύο υπερμεγέθη ελαστικά. Το κομμένο τρακτέρ δεν ήταν πουθενά δεμένο, όλο και όλο το δέσιμο του ήταν τα χταπόδια που κρατούσαν και αυτό και τον μουσαμά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τελικά, ο ανώτερος συμφώνησε ότι το φορτηγό δεν θα ταξίδευε με το πλοίο. «Αφού το φορτίο ήταν γεμάτο με παλιοσίδερα, θα έπρεπε να είχαν κόψει τη φορτωτική, αλλά αυτοί δεν το είχαν κάνει. Θα γινόταν έλεγχος στο φορτίο, θα κόβανε τη φορτωτική και μετά θα ξεκινούσαμε» αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Ηθικό δίδαγμα: Η αντίληψη του κινδύνου είναι αυτή που μετράει. Κάποιοι το λένε φόβο, αλλά «ο φόβος φυλάει τα έρημα» καταλήγει η Ευφροσύνη Μπούτσικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ