Σύλληψη Τούρκου – τρομοκρατική οργάνωση: Χειροπέδες σε 41χρονο με ένταλμα της Interpol

Σύλληψη Τούρκου – τρομοκρατική οργάνωση: Χειροπέδες σε 41χρονο με ένταλμα της Interpol

Σύλληψη Τούρκου – τρομοκρατική οργάνωση: Ο άντρας διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol της Τουρκίας

Χειροπέδες έβαλαν σήμερα το πρωί (30/10) οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών σε 41χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής, που καταδιώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 41χρονος προσήλθε στο προαναφερθέν Τμήμα, προκειμένου να αιτηθεί την ανανέωση του Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού που κατείχε και κατά την πληκτρολόγησή του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ανακαλύφθηκε πως διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων, με την οποία ζητείται η προσωρινή του σύλληψη, για ένταξή του σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Ο συλληφθείς 41χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών το πρωί της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου.

Τι είναι η Eρυθρά Aγγελία της Intepol

Οι αγγελίες της Interpol αποτελούν διεθνή αιτήματα συνεργασίας ή σήματα που επιτρέπουν στις αστυνομίες των χωρών μελών της Interpol να ανταλλάσσουν πληροφορίες περί εγκλημάτων. Στην περίπτωση των ερυθρών αγγελιών, πρόκειται για πρόσωπα που καταζητούνται από εθνικά δικαστήρια για ποινική δίωξη ή για εκτέλεση ποινής βάσει εντάλματος σύλληψης ή δικαστικής απόφασης. Ο ρόλος της Interpol είναι να συντρέχει τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των προσώπων αυτών με σκοπό τη σύλληψη και έκδοσή τους ή παρόμοια σύννομη πράξη. Οι Eρυθρές Aγγελίες δεν αποτελούν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Η Interpol δεν μπορεί να εξαναγκάσει καμία χώρα μέλος να συλλάβει κάποιο πρόσωπο που αναζητείται μέσω ερυθράς αγγελίας. Κάθε χώρα μέλος αποφασίζει τη νομική ισχύ που θα προσδώσει σε μια ερυθρά αγγελία εντός των συνόρων της.

peripoliko 26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ