Συλλήψεις στην υπόθεση Λυγγερίδη: Χειροπέδες σε 60 άτομα, ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συλλήψεις στην υπόθεση Λυγγερίδη: Χειροπέδες σε 60 άτομα, ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ο Δημήτριος Μάλλιος, αρχηγός της ΕΛΑΣ, παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τις πολλαπλές συλλήψεις στην υπόθεση του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η έρευνα γύρω από τον θάνατο του αστυνομικού Λυγγερίδη στο Ρέντη είχε ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής 60 συλλήψεις. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 58 οικίες και 15 αυτοκίνητα, με τις αρχές να κατασχένουν πολλά αντικείμενα που θεωρούνται αποδεικτικά στοιχεία για τη δραστηριότητα μιας εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τα μέλη ανέρχονται σε 158 άτομα.

Η καταγγελία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τους τελευταίους 4 μήνες, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, πραγματοποίησε μυστική έρευνα για τη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης στο Ρέντη, που οδήγησε στο θάνατο του αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη. Η έρευνα περιλάμβανε περισσότερες από 400 προσαγωγές και αποκάλυψε την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης μέσω μαρτυριών, βίντεο και άλλων ευρημάτων. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στοιχεία για μια εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019 σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα. Η αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη οδήγησε στη σύλληψη 60 ατόμων μέχρι τώρα και στην κατάσχεση αντικειμένων όπως πιστόλια, ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά και ψηφιακά μέσα.

Η αποφασιστικότητα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και την διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών είναι απόλυτη, με επιδίωξη της ειρηνικής συνύπαρξης στην κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ