Συλλήψεις λόγω οικογενειακής βίας: Χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες, κύμα καταγγελιών

Συλλήψεις λόγω οικογενειακής βίας: Χειροπέδες σε τέσσερις άνδρες, κύμα καταγγελιών

Καταγράφηκαν δώδεκα νέες καταγγελίες οικογενειακής βίας τις προηγούμενες 24 ώρες στα βιβλία της αστυνομίας, αποδεικνύοντας την εξάπλωση του φαινομένου αυτού στην κοινωνία μας. Η τραγωδία της 28χρονης Κυριακής στα Αγία Αναργύρων σοκάρει την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον εφιάλτη που ζουν πολλοί ανήλικοι, γυναίκες και γονείς πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών τους.

Στο Ορχομενό της Βοιωτίας, η αστυνομία συνέλαβε έναν 73χρονο μετά από καταγγελία της κόρης του και της συζύγου του. Σύμφωνα με τη μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών, ο πατέρας της την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι που είχε δώσει για να μείνει με τα παιδιά. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, ο 73χρονος την απείλησε οδηγώντας επιθετικά κατά της συζύγου του.

endooikogeneiaki 4

Καταγγείλει η μητέρα

Μια 13χρονη έκανε καταγγελία στην αστυνομία της Χαλκίδας για φραστική και σωματική επίθεση από τη μητέρα της. Παρά την αρνητική της στάση για καταθέσεις κατά της μητέρας της, η μικρή κατέθεσε λεπτομέρειες για προηγούμενη επίθεση. Ταυτόχρονα, μια 66χρονη γυναίκα στη Χαλκίδα κατήγγειλε τον γιο της για επίθεση ενώ μια 28χρονη στην Κάτω Τιθορέα κατήγγειλε τον πατέρα της για απειλείς και βία.

endooikogeneiaki 1

Επεισοδιακή εξέλιξη

Σε άλλα περιστατικά, ένας 14χρονος στην Αιτωλοακαρνανία απείλησε με μαχαίρι τον πατέρα του και την αδερφή του, με την αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία εναντίον του. Επίσης, ένας 51χρονος άνδρας απείλησε και χτύπησε με τούβλο την σύζυγό του στη Σταμνά, με τη γυναίκα να καταγγέλλει τον σύζυγό της στις αρχές.

Τέλος, ένας 23χρονος συνελήφθη στον Άγιο Παντελέημονα της Αθήνας για οικογενειακή βία και κατοχή ναρκωτικών. Επίσης, ένας 44χρονος στο Ρέθυμνο συνελήφθη για απειλή και παράβαση δικαστικών αποφάσεων ενώ στην Πάτρα ένας 55χρονος συνελήφθη για εξύβριση και παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ