Σεμινάριο για την Κακοποίηση Ζώων και την Ενδοοικογενειακή Βία: Δικαστικοί και Εισαγγελείς συγκεντρώνονται στις 11 και 12 Μαΐου

Σεμινάριο για την Κακοποίηση Ζώων και την Ενδοοικογενειακή Βία: Δικαστικοί και Εισαγγελείς συγκεντρώνονται στις 11 και 12 Μαΐου

Ένα σεμινάριο που διερευνά τη σχέση μεταξύ της κακοποίησης ζώων και της ενδοοικογενειακής βίας θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 11 και 12 Μαΐου. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των δικαστικών και εισαγγελέων για θέματα κακοποίησης ζώων και ενδοοικογενειακής βίας, με ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου ανήκει στην ΜΚΟ Zero Stray Pawject, η οποία εργάζεται για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με τη συνδρομή του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του, καθώς και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα μιλήσουν περισσότεροι από 13 ομιλητές, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα από το εξωτερικό όπως Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο νομικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων και τη σύνδεση της κακοποίησής τους με την ενδοοικογενειακή βία, καθώς και με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη και η αντεισαγγελέας Αναστασία Μασούρα.

Η κακοποίηση ζώων αναγνωρίζεται ως ψυχοπαθολογική συμπεριφορά με σοβαρές συνέπειες, καθιστώντας την καλύτερη προστασία των ζώων μια προτεραιότητα για μια ασφαλή κοινωνία. Οι νόμοι περί προστασίας των ζώων έχουν ενταθεί στην Ελλάδα, ενώ η κακοποίηση ζώων θεωρείται αδιαπραγμάτευτο αδίκημα που τιμωρείται ακόμη και με φυλάκιση. Για αναφορές σχετικά με κακοποίηση ζώων υπάρχουν διαθέσιμες τηλεφωνικές γραμμές καθώς και η δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας στην αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ