Φωτιά στη Ρόδο: Οικίες απειλούνται από τις φλόγες στο Γεννάδι

Φωτιά στη Ρόδο: Οικίες απειλούνται από τις φλόγες στο Γεννάδι

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Ρόδο και την Κέρκυρα. Στη Ρόδο, η φωτιά απειλεί πλέον το Γεννάδι και τις κατοικίες στην περιοχή, μετά την εξάπλωσή της από τον οικισμό Βάτι. Το ίδιο μέτωπο έχει διασπαστεί σε δύο, με ένα μέρος να πηγαίνει προς το Γεννάδι και το άλλο προς τη Λαχανιά.

Οι κάτοικοι του Γενναδίου προσπαθούν να σώσουν τις κατοικίες τους από τις φλόγες και η φωτιά πέρασε από τις αυλές των σπιτιών τους, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν τις φλόγες στον κεντρικό δρόμο, αλλά η απειλή παραμένει. Η φωτιά έχει διασχίσει περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ στο Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα.

Μάχες σε Μαλώνα και Γεννάδι – Απειλούνται οικισμοί

Στα χωριά Μαλώνα και Γεννάδι γίνονται σκληρές προσπάθειες για να αποτραπεί η εισβολή της φωτιάς. Και στα δύο χωριά έχουν εκκενωθεί οι κάτοικοι. Συνολικά, 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα καταπολεμούν τη φωτιά, με τη βοήθεια αεροπλάνων και ελικοπτέρων από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αναζωπυρώσεις σε Κέρκυρα και Κάρυστο

Στην Κέρκυρα, οι αναζωπυρώσεις καλύπτουν μεγάλη έκταση της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι και Απράος Καλαμάκι. Εκδόθηκαν μηνύματα εκκένωσης προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Επίσης, αναφέρεται ότι στον Πλατανιστό Καρύστου και το Δερβενάκι Αχαΐας υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται.

Οι πυρκαγιές αποτελούν μεγάλη απειλή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί 53 πυρκαγιές σε δάση, με τις περισσότερες να κατασβέννονται άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ