Ραφήνα: Αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα πλοία από την Πέμπτη μετά τη μεγάλη παράξενη ατυχία με τις άγκυρες

Ραφήνα: Αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα πλοία από την Πέμπτη μετά τη μεγάλη παράξενη ατυχία με τις άγκυρες

Το Σάββατο, στο λιμάνι της Ραφήνας, υπήρξαν στιγμές πανικού και δυσκολίας για τους επιβάτες, όταν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων έμπλεξαν.

Από αύριο Πέμπτη αναμένεται να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα δρομολόγια από τη Ραφήνα, μετά την περιπέτεια με το μπλέξιμο των αγκυρών των δύο επιβατηγών πλοίων το Σάββατο. Μέχρι την Τρίτη, τα πλοία αντί για το Λαύριο, δέθηκαν στη Ραφήνα και τις άγκυρες έθεσαν στον πυθμένα της θάλασσας. Είναι επίσημο ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, τα πλοία εκείνη την Τετάρτη ήταν ακινητοποιημένα στα λιμάνια.

Ανεξιχνίαστος παράξενος τραυματισμός αγκυρών

Το Σάββατο, στο λιμάνι της Ραφήνας, οι επιβάτες βίωσαν αγωνία και προβλήματα, όταν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων έμπλεξαν. Συγκεκριμένα, το πλοίο E /G-Ο /Γ Fast Ferries Andros ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07.30 για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο. Ωστόσο, το δρομολόγιο ακυρώθηκε.

Λόγω της ισχυρής έντασης των ανέμων στην περιοχή, η αλυσίδα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του E /G-Ο /Γ Αικατερίνη Π, το οποίο ήταν δεμένο στο ντοκο και ήταν στη διαδικασία επιβίβασης για να εκτελέσει το δρομολόγιο για Τήνο-Μύκονο-Νάξο στις 08.05.

Προκλήθηκε ζημιά στην προπέλα ενός πλοίου

Οι 1.125 επιβάτες των τριών πλοίων υπέφεραν μια μεγάλη δυσκολία. Το Fast Ferries Άνδρος, με 734 επιβάτες, παρέμενε αγκυροβολημένο στο λιμάνι. Παρότι ήταν πολύ κοντά, δεν μπορούσε να γυρίσει μόνο του και να δέσει, και αναμενόταν η επέμβαση δύο αρματωσιάκων πλοίων. Το δρομολόγιο ακυρώθηκε. Εκτιμάται ότι ίσως χρειαζόντουσαν δύο ώρες, ή ακόμα και περισσότερο, γιατί η προπέλα του πλοίου καταστράφηκε πλήρως από την άγκυρα του «Αικατερίνη Π». Την ίδια στιγμή, το «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες κινούνταν αυτόβουλα προς το Λαύριο δεμένο με μια άγκυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ