Πυροσβεστική: Εκδηλώθηκαν 27 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες

Πυροσβεστική: Εκδηλώθηκαν 27 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καταγράφηκαν συνολικά 27 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες πανελλαδικά. Οι περισσότερες πυρκαγιές κατασβέστηκαν άμεσα στην αρχική τους φάση, ενώ οι αρμόδιες αρχές αναλαμβάνουν τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, οι πυρκαγιές που οριοθετήθηκαν είναι:

– Δασική έκταση στην περιοχή Δίβρη Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα, ενώ είχαν εκτελεστική στήριξη από 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο της αεροπορίας της Πυροσβεστικής.

– Χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελά Σκύρου, όπου επιχειρούν 11 πυροσβέστες, 5 οχήματα και είχαν εκτελεστική στήριξη από 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο της αεροπορίας της Πυροσβεστικής.

– Στον Καβαλλάρη Κιλκίς εξακολουθεί να καίγεται αγροτοδασική έκταση, με συνολικά 51 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο να παρέχουν στήριξη. Την ίδια στιγμή, υδροφόρες Ο.Τ.Α. επιχειρούν επίσης στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τη δική τους ασφάλεια.

fotia 19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ