Πύρινη επιδρομή στην Ιεράπετρα: Κλήση από το 112 για εκκένωση οικισμών λόγω ισχυρών ανέμων

Πύρινη επιδρομή στην Ιεράπετρα: Κλήση από το 112 για εκκένωση οικισμών λόγω ισχυρών ανέμων

Πρόκειται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Ιεράπετρα, όπου τρία πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Δεκάδες πυροσβέστες και αεροσκάφη παλεύουν ενάντια σε αυτές τις φωτιές. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Κάτοικοι των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έλαβαν μήνυμα από το 112 να προχωρήσουν σε εκκενώσεις λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Οι συνθήκες είναι αντίξοες με άνεμο που φτάνει τα 7-8 μποφόρ. Τρεις φωτιές έχουν ξεσπάσει στο Αγιο Νικόλαο της Κρήτης με τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους να ενισχύουν την εξάπλωσή τους προς τη θάλασσα και προς οικισμούς.

Το πιο κρίσιμο μέτωπο είναι στον Μαύρο Κόλυμπο της Ιεράπετρας, όπου η πυρκαγιά είναι σε δασική περιοχή χαμηλής βλάστησης. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Δύο ελικόπτερα έχουν επίσης σταλεί στο Μαύρο Κόλυμπο για την κατάσβεση. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας έχει ενεργοποιηθεί, ενώ εθελοντές συμμετέχουν επίσης στις προσπάθειες. Παράλληλα, υπάρχουν πυρκαγιές στις Μάλες Ιεράπετρας και τις Αμουδάρες, όπου επιχειρούν άλλες ομάδες πυροσβεστών και οχήματα.

Επίσης, υπάρχουν δύο άλλες φωτιές σε περιοχές κοντά στο Μύρτο και στις Μάλες Ιεράπετρας, οι οποίες εξακολουθούν να καίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ