Πρωτοποριακό πρόγραμμα κλιματικής αλλαγής 2024 στην Ελλάδα: Έναρξη στη Χίο

Πρωτοποριακό πρόγραμμα κλιματικής αλλαγής 2024 στην Ελλάδα: Έναρξη στη Χίο

Η Χίος είναι το πρώτο νησί που ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα Chios Climate Chance για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη του ιδρύματος «Μαρίας Τσάκος», του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Helmepa).

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στον πληθυσμό του νησιού, με σκοπό να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή συμπεριφοράς ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή. Με δράσεις που ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή, το πρόγραμμα αυτό θέλει να καταστήσει την Χίο παράδειγμα για άλλες περιοχές, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Διάρκεια προγράμματος

Το Chios Climate Chance θα διαρκέσει δύο χρόνια, με αρχικές εκδηλώσεις από 4 έως 6 Μαρτίου. Θα περιλαμβάνει τριήμερες εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορα σημεία του νησιού, προσκείμενες στον ενημερωτικό ρόλο αναφορικά με την κλιματική αλλαγή. Ανάμεσα στις δράσεις θα είναι οι συζητήσεις σε focus groups, με στόχο την ανάδειξη της κατανόησης και την κινητοποίηση της κοινότητας.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που αφορά όλους, ιδιαίτερα τα νησιά που είναι ευάλωτα σε αυτόν τον τομέα. Η Χίος λειτουργεί ως πρότυπο για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η στήριξη και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς είναι κρίσιμη προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ