Πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη: Πτώση θερμοκρασίας με χειμωνιάτικο σκηνικό

Πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη: Πτώση θερμοκρασίας με χειμωνιάτικο σκηνικό

Η ΕΜΥ προβλέπει συνεχή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βοριάδες την Πέμπτη, σύμφωνα με τον διευθυντή της, Θοδωρή Κολυδά. Ο Κολυδάς αναφέρει ότι την Παρασκευή και το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει περίπου 5°C και οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Επιπλέον, στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της χώρας αναμένονται λίγα χιόνια.

Τι προβλέπει ο κ. Κολυδάς:

Οι προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου επίσης δείχνουν χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενισχυμένους βοριάδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια, τους 16 στα κεντρικά και τους 19 στη νησιωτική χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

Προβλέψεις ανά περιοχή:

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές, ενώ το απόγευμα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, αργότερα βορειοδυτικοί 4-5 και στο ανατολικό μέρος βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: 3-13°C.

  • ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5, στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: 10-16°C.

  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4, στα νότια δυτικοί 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: 10-16°C.

  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ, απόγευμα νότιοι δυτικοί 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: 14-18°C.

  • ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δυτικοί νοτιοανατολικοί 4-5 στα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία: 15-19°C, στα βόρεια 4-6°C χαμηλότερη.

  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΤΤΙΚΗ
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ορισμένες χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4, αργότερα βορειοδυτικοί 4-5. Θερμοκρασία: 7-16°C.

Ο καιρός φαίνεται να είναι απαιτητικός τις επόμενες ημέρες, και είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις προβλέψεις και να προσαρμόζετε τις δραστηριότητές σας ανάλογα. Ελέγξτε την τοπική πρόβλεψη για λεπτομέρειες και ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές στην κατάσταση του καιρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ