Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 7/11 από την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 7/11 από την ΕΜΥ

Σήμερα, την Τρίτη 7/11, ο καιρός είναι αίθριος με θερμοκρασία που φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ωστόσο, στα νότια μέρη της χώρας, η ατμόσφαιρα είναι αρκετά θολή λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία στα βόρεια αναμένεται να φτάσει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου μπορεί να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα κεντρικά και βόρεια, με ένταση 3-4, ενώ στα υπόλοιπα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Λεπτομερής πρόγνωση για τις περιοχές:

Αττική: Αίθριος καιρός, με βορειοδυτικούς ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός, με μεταβλητούς ανέμους 2-3 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρά χαμηλότερες θερμοκρασίες στη δυτική Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ηπείρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου, εκτός από το εσωτερικό της Ηπείρου όπου θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός με μεταβλητούς άνεμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός με δυτικούς άνεμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με μεταβλητούς άνεμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, με ελαφρά χαμηλότερες θερμοκρασίες στα βόρεια.

Θεσσαλία: Αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ