Πρόγνωση καιρού για την Πρωτοχρονιά του 2023: Ηπιες θερμοκρασίες καθορίζουν την έναρξη του νέου έτους

Πρόγνωση καιρού για την Πρωτοχρονιά του 2023: Ηπιες θερμοκρασίες καθορίζουν την έναρξη του νέου έτους

Πριν από το πέρας του τρέχοντος έτους, ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος, με λίγες βροχές στα δυτικά μέρη της Ελλάδας. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Μέχρι την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος με ανόδους θερμοκρασίας, φτάνοντας τους 18-19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ένας καινούργιος καιρικός μηχανισμός αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το Σάββατο, με βροχές στα νότια του Αιγαίου.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σημαδέψεται από βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια της χώρας: Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με νοτιάδες και μικρή μείωση της θερμοκρασίας. Σε κάτι παρόμοιο αναμένεται να παραμείνει έως τις 4-5 Ιανουαρίου, ενώ ένας ακόμα καιρικός μηχανισμός αναμένεται στη συνέχεια, λίγο πιο κοντά στην εορτή των Θεοφανείων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτης Γιαννόπουλος της ΕΡΤ.

Πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια για το 2023

Στη σημερινή του ανάρτηση, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει:

«Καλημέρα! Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του έτους, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος, με θερμοκρασίες που θα είναι 6-8 βαθμούς υψηλότερες από τον κανονικό χειμερινό μέσο όρο. Αναλυτικότερα:

Πέμπτη 28/12 – Παρασκευή 29/12

  • Γενικά αίθριος και πρωινή ομίχλη,
  • Θερμοκρασία μέχρι 17-19 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 20-22 στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι φθάνουν μέχρι τα 5 μποφόρ και είναι μεταβλητοί.
  • Στην Αθήνα: Αίθριο, 9-18 βαθμοί
  • Στη Θεσσαλονίκη: Αίθριο, 6-14 βαθμοί

Σάββατο 30/12 – Κυριακή 31/12

Ελαφρές βροχές στα δυτικά και στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι 15-17 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 17-19 στα Δωδεκάνησα. Οι νοτιάδες φθάνουν έως τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αθήνα: Συννεφιά, 8-16 βαθμοί.
Στη Θεσσαλονίκη: Συννεφιά, 6-13 βαθμοί.
Δευτέρα 01-01-2024
Απόδοση μερικών βροχών στα δυτικά και στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι 16-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 18-20 στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Οι νοτιάδες φθάνουν έως τα 4 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αθήνα: Αραιή συννεφιά, 9-17 βαθμοί.
Στη Θεσσαλονίκη: Αραιή συννεφιά, 7-14 βαθμοί.
Σημείωση: Από εκεί και πέρα έως τα Θεοφάνεια, αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικό Αιγαίο, νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Η ανάρτησή του στο Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ