Πρόγνωση καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα: Αρχή με ηλιοφάνεια και μετέωρα, ακολουθούν βροχές

Πρόγνωση καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα: Αρχή με ηλιοφάνεια και μετέωρα, ακολουθούν βροχές

Ο μήνας Σεπτέμβριος ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας, αναμένονται και οι πρώτες οργανωμένες βροχοπτώσεις. Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις στα νότια. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η εμφάνιση βροχοπτώσεων, ιδίως στα βόρεια ορεινά περιοχές. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν με μέτρια έως ισχυρή ένταση.

Στην Αττική, αναμένεται μερική συννεφιά και οι άνεμοι να εξασθενούν. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αίθριος καιρός, με ανεμοδιευθύνσεις από διάφορες κατευθύνσεις και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 22 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου. Προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς ισχύουν κυρίως για τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τη Ρόδο να αντιμετωπίζει πολύ υψηλούς κινδύνους.

Βροχές από την ερχόμενη εβδομάδα

Το Σάββατο αναμένονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας και ίσως μερικές βροχοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι βοριάδες αναμένεται να ενισχυθούν στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα ανέβουν ελαφρώς στα δυτικά. Το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο αναμένεται να συνεχίσει και την Κυριακή. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι πρώτες οργανωμένες βροχοπτώσεις αναμένεται να εμφανιστούν από την ερχόμενη εβδομάδα, επηρεάζοντας κυρίως την ηπειρωτική χώρα. Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού ανά περιοχή, για την Παρασκευή, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Μακεδονία – Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, καθώς ενδέχεται να προκύψουν και τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, οι θερμοκρασίες θα είναι περίπου 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, οι θερμοκρασίες θα είναι περίπου 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση μέτρια έως ισχυρή, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις με ένταση μέτρια έως ισχυρή, εκτός από την Κρήτη όπου τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα φτάνουν έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση μέτρια έως ισχυρή, εκτός από το απόγευμα όπου τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση, εκτός από το μεσημέρι όπου θα γίνουν νότιοι με μέτρια ένταση. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις τις πρωινές και νοτιοδυτικές τις απογευματινές ώρες, με μέτρια έως ισχυρή ένταση. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ