Πρόγνωση Καιρού για Σήμερα Πέμπτη από την ΕΜΥ

Πρόγνωση Καιρού για Σήμερα Πέμπτη από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός σήμερα Πέμπτη θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες, οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς.

Πρόβλεψη Καιρού

Αναλυτικά, προβλέπονται αραιές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα περιοριστεί κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Περιοχικές Προβλέψεις

Συγκεκριμένα, για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις και αίθριος καιρός από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις και αίθριος καιρός από το μεσημέρι, με ανεμούς μεταβλητούς 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με μεταβλητούς ανέμους 2 με 3 και στα ανατολικά δυτικούς νοτιοδυτικούς εώς 4 μποφόρ, και θερμοκρασία από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου (2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία). Στα νησιά Ιονίου, την Ηπείρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές, με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά 5 μποφόρ, και θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη στο εσωτερικό της Ηπείρου). Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στην Κρήτη, και δυτικοί νοτιοδυτικοί ανέμοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, με θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκανήσα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, με δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, στη Θεσσαλία προβλέπονται αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος καιρός, με δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους 3 με 4 και τοπικά στις Σποράδες έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

green tree with snow during daytime

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ