Πρόγνωση καιρού για σήμερα Παρασκευή 22/9: Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Παρασκευή 22/9: Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αναμένεται αίθριος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα Παρασκευή (22/9), με την θερμοκρασία να φθάνει τους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική χώρα και τους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα νησιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται συννεφιά με κατά τόπους βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά μέρη, ιδίως στα βορειότερα της Μακεδονίας.

Λεπτομέρειες για τον καιρό σήμφωνα με την ΕΜΥ

Τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, με ενίσχυση έως 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά τμήματα απόγευμα.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ και νότιοι την μεσημβρινή και απογευματινή ώρα με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ την μεσημβρινή και απογευματινή ώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και σε ορισμένες περιοχές αναμένονται προσωρινές νεφώσεις και τοπικοί όμβροι, ειδικά στα βορειότερα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα πνέουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με τον ελάχιστο να φτάνει τους 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερα στη δυτική Μακεδονία.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με προσωρινές τοπικές νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά θα παρουσιάζεται περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τα ηπειρωτικά όπου θα φθάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στις ανατολικότερες περιοχές θα φτάνουν τους 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα φυσούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής Κρήτης το μεσημέρι θα φθάσουν τους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στην νότια Κρήτη θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα φυσούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα το μεσημέρι θα φθάσουν τους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ