Πρόγνωση καιρού για σήμερα Κυριακή από την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Κυριακή από την ΕΜΥ

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη χώρα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα σήμερα και αύριο θα μετακινηθούν προς το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα μειωθεί ελαφρώς, φθάνοντας τους 20-22 βαθμούς στα βόρεια και τους 23 βαθμούς στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και τους 25 βαθμούς Κελσίου στα νησιά της νοτιοανατολικής Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα υπάρξουν τοπικές βροχές στα δυτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τη βραδινή ώρα, αναμένονται καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-6 μποφόρ.

Καιρός σε επιλεγμένες περιοχές:

Αττική: Γενικά ηλιόλουστος με λίγες προσωρινές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά -Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά ηλιόλουστος με προσωρινές νεφώσεις το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κατά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί και μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται από από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ηπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος: Παροδικές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από τη βραδινή ώρα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, ενώ και οι βροχές θα ενταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ενώ τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα είναι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη: Προσωρινές αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα αγγίξει τους 25 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Παροδική αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές, ενώ στα Δωδεκάνησα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το πρωί θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και μεταβλητοί νότιοι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ