Πρόγνωση καιρού για σήμερα 12/1 από την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για σήμερα 12/1 από την ΕΜΥ

Από σήμερα επιστρέφει το κρύο και ο καιρός γίνεται πιο άγριος, με πτώση της θερμοκρασίας και ψυχρές «εισβολές» που αναμένονται από το Σάββατο, συνοδευόμενες από χιόνια. Ουσιαστική μείωση της θερμοκρασίας προβλέπεται στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (14/1) σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπου μπορεί να φτάσει κοντά στο μηδέν ή ακόμα και να κρυώσει περισσότερο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά του Meteo, οι περιοχές που βρίσκονται σε ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να επηρεαστούν από έντονες χιονοπτώσεις τις προσεχείς ημέρες, καθώς θα επισκέπτονται από ψυχρές αέριες μάζες. Αναμένεται, όμως, ο καιρός να βελτιωθεί σημαντικά από τη Δευτέρα και μετά. Ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει ανόδο και να φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, θερμότερα από το κανονικό για την περίοδο, ιδίως σε περιοχές που είναι πάντα πιο ζεστές.

gunaika kruo

Πρόγνωση ΕΜΥ για τον καιρό ανά περιοχή σήμερα Παρασκευή (12/1)

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια μέρη της χώρας αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σημαντικές βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις ανατολικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται τοπικές ισχυρές χιονοπτώσεις και το βράδυ αναμένονται και στις ημιορεινές περιοχές της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν μετρίους έως ισχυρούς από βόρειες διευθύνσεις, ενώ θα υπάρξει και αύξηση της έντασής τους με τον μπόρα.

Στο Λεκανοπέδιο είναι πιθανή μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιοχές του ηπειρωτικού τόξου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -5°C έως 8°C στα βόρεια και τα κεντρικά περιοχές, ενώ στη νησιωτική χώρα αναμένονται θερμοκρασίες από 6°C έως 15°C. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, που είναι πιο ζεστές, η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει ακόμα και τους 20°C. Αναμένονται παγετοί τις πρωινές και βραδινές ώρες σε καθορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αττική

Στην Αττική θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν 5 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5°C έως 12°C.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το βράδυ.
Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και θα κορυφωθούν στους 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή κυμαινόμενη από -2°C έως 8°C.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αναμένεται να παρουσιάζεται αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν τοπικά στη Θράκη και στα ανατολικά μέρη της Μακεδονίας, καθώς και στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στη Χαλκιδική θα υπάρξουν ασθενείς βροχές από το απόγευμα και χιονοπτώσεις το βράδυ στα ορεινά- ημιορεινά της περιοχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, κυμαίνοντας από 3 έως 5 και κορυφωνόμενοι στους 6 Μποφόρ.
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -3°C έως 8°C, με τη Δυτική Μακεδονία να σημειώνει πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 έως 3 βαθμούς.

pigkouinoi

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σε ορεινές περιοχές και σε νότιες περιοχές αναμένονται λίγες χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί γρήγορα και οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι παραμένουν από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3-4 και αναμένεται να κορυφωθούν μετά το μεσημέρι, φθάνοντας στο 6 μποφόρ.
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 5°C έως 15°C, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου αναμένεται η θερμοκρασία να είναι κατά 5°C χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στα νότια και από το βράδυ στα ανατολικά. Αναμένονται χιονοπτώσεις από το βράδυ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ