Πρόγνωση καιρού από ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο: Λεπτομέρειες και χάρτες

Πρόγνωση καιρού από ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο: Λεπτομέρειες και χάρτες

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, δείχνει σημάδια βελτίωσης με βροχές που υποχωρούν σιγά σιγά. Οι νεφώσεις μένουν, αλλά τα φαινόμενα περιορίζονται σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και Ιόνιο. Στο Αιγαίο οι άνεμοι δυναμώνουν και φτάνουν 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία πέφτει ελαφρά βόρεια.

Γενική εικόνα και άνεμοι

Βροχές και καταιγίδες χτυπάνε τα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι. Μετά, τα φαινόμενα εξασθενούν και σταματάνε μέχρι το βράδυ σχεδόν παντού. Λίγα χιόνια πέφτουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά τίποτα μεγάλο.

Οι άνεμοι στα δυτικά έρχονται από ανατολικά και νοτιοανατολικά, με 3-5 μποφόρ. Στα ανατολικά γυρνάνε βόρειοι 4-6 μποφόρ, και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί φτάνουν 7 το πρωί. Η θερμοκρασία πέφτει λίγο, ιδίως βόρεια, με 10-12 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά και 16-19 αλλού.

Πρωί πρωί, παγετός εμφανίζεται σε βόρειες περιοχές, οπότε προσοχή στους δρόμους. Οι νεφώσεις παροδικά αυξάνονται, αλλά ο ουρανός καθαρίζει σταδιακά.

Περιφερειακές προβλέψεις

Στην Αττική λίγες νεφώσεις με πιθανή βροχή ανατολικά και βόρεια μέχρι απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι-νοτιοδυτικοί 3-5, στα ανατολικά προσωρινά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 σε 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη βλέπει νεφώσεις με βροχές μέχρι μεσημέρι. Άνεμοι βόρειοι-νοτιοδυτικοί 3-4, που δυναμώνουν βράδυ. Από 7 σε 12 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και Θράκη βροχές μέχρι πρωί ανατολικά και μέχρι μεσημέρι αλλού. Χιόνια στα ορεινά νωρίς. Άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 στην ανατολή, μετά μεταβλητοί, και βόρειοι 3-5 αλλού, που ενισχύονται βράδυ. Θερμοκρασία 3-12, χαμηλότερη δυτικά.

Τα νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος έχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες νωρίς, που σταματάνε μέχρι βράδυ. Χιόνια στα βουνά Ήπείρου και Στερεάς. Άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3-4, τοπικά 5 βόρεια. Από 6 σε 17, χαμηλότερα στο εσωτερικό Ήπείρου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος αντιμετωπίζουν βροχές κυρίως ανατολικά, που εξασθενούν από μεσημέρι. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4-6 βόρεια, μετά βορειοδυτικοί, και βόρειοι-νοτιοδυτικοί νότια, που γυρνάνε βορειοανατολικούς. Από 8 σε 17-18, 3-4 λιγότεροι βόρεια.

Στις Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις, βροχές στην Κρήτη από απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι 3-5. Από 12 σε 19 βαθμούς.

Τέλος, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές μέχρι μεσημέρι. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 νότια, βορειοανατολικοί 5-7 βόρεια μετά βόρειοι 4-6. Από 12 σε 19, 2-3 λιγότεροι βόρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ