Αναμένεται καταρρακτώδης καύσωνας το επόμενο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Αναμένεται καταρρακτώδης καύσωνας το επόμενο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου, ο καύσωνας θα συνεχιστεί με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου μέχρι και τις 23 Ιουλίου. Στις 20 Ιουλίου, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 βαθμούς, ενώ την επόμενη μέρα αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει τους 43 βαθμούς. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 44 βαθμούς.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου και τον πίνακα με τις θερμοκρασίες:

Έρχεται δύσκολο Σαββατοκύριακο με καύσωνα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Παρασκευή 14 Ιουλίου αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες 42-43 βαθμούς στην Ελλάδα. Περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες άνω των 39 βαθμών, ενώ 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών. Στην Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Πρόγνωση για το Σάββατο 15/07/2023

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 37-41 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Κυριακή 16/07/2023

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 34-40 βαθμούς.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 17/07/2023

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 35-39 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη 18/07/2023

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 35-39 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ