Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Περιοχές που απαιτούν μεγάλη προσοχή

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Περιοχές που απαιτούν μεγάλη προσοχή

Σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για επτά περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο είναι οι εξής:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις περιφέρειες για τον πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς και τους έχει ζητήσει να είναι ετοιμοπόλεμες για τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως καύση ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, υπαίθρια ψησταριά, κάπνισμα κοντά σε μελισσοκομικά, ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.λπ. Επίσης, είναι απαγορευμένη η καύση των αγρών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σε περίπτωση εντοπισμού φωτιάς, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ