Ποινή οικονομικής φύσης για τη γυναίκα που έσπασε ποτήρι στο κεφάλι της νύφης της αναφέρει αφορισμούς λόγω οικονομικής κατάστασης

Έσπασε ποτήρι στο κεφάλι της νύφης της: “Ήταν πάνω στα νεύρα μου. Δεν το πήρα επίτηδες το ποτήρι, έπλενα τα πιάτα και το είχα στο χέρι”

Με τις προσαυξήσεις, ορίστηκε ποινή ύψους 120 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την Αλβανίδα που επιτέθηκε στη νύφη της. Κρίθηκε ένοχη για σωματική βλάβη εντός της οικογένειας. Η κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε για το ελαφρυντικό του προηγούμενου συννόμου ζωής, ενώ ομολόγησε την πράξη της. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε χτυπήσει και τη γυναίκα του αδελφού της και της έσπασε ένα ποτήρι στο κεφάλι επειδή μείνει στο σπίτι της περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Η παθούσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου της τοποθετήθηκαν ράμματα. Εν τέλει, επέστρεψε στην Αλβανία, μαζί με τον άνδρα της, και δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο.

Ανεργία και αναγνώριση ενοχής

«Ήρθαν για μια εβδομάδα για να μαζέψουν ελιές στη Χαλκιδική αλλά μετά δεν έφευγαν. Δεν είχε ελιές και έκατσαν 1,5 μήνα. Τους βρήκα σπίτι για να μείνουν και δεν πήγαιναν. Μου μιλούσε άσχημα. Άνοιξε πόρτα και φώναζε, μας άκουσαν όλοι. Ήταν πάνω στα νεύρα μου. Δεν το πήρα επίτηδες το ποτήρι, έπλενα τα πιάτα και το είχα στο χέρι» ανέφερε η κατηγορούμενη, κατά την απολογία της. Αναφέρθηκε ότι είναι άνεργη και ότι δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με τη δικαιοσύνη. Για τον άνδρα της είπε ότι έχει ελληνική ταυτότητα και ότι δεν εργάζεται επί του παρόντος.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου εξήγησε ότι λήφθηκε υπόψη η οικονομική κατάσταση της και πως η καταδίκη της έγινε με μεγάλη επαίνεση. Εν ολίγοις, η κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε υποβαθμίστηκε με τη μέγιστη συμπάθεια, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική της κατάσταση. Συμπλήρωσε πως για το αδίκημα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ