Πιλότος F-16 Block 52 Χαλκιδική: Ο υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης που σώθηκε από την πτώση

Πιλότος F-16 Block 52 Χαλκιδική: Ο υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης που σώθηκε από την πτώση

Η ανακοίνωση ότι ο πιλότος του F-16 Block 52 που κατέπεσε κοντά στο νησάκι Ψαθούρα ανάμεσα στη Χαλκιδική και την Αλόννησο επέφερε συγκίνηση και χαρά, καθώς ο πιλότος βρέθηκε σώος. Μετά την ευχάριστη είδηση για τη διάσωση του, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του υποσμηναγού. Σύμφωνα με αναφορές του Trikalanews.gr, ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης κατάγεται από το Πολυνέρι Τρικάλων, με τους συγγενείς του στα Τρίκαλα να υποδέχονται με χαρά τα νέα για τη διάσωσή του. Η αγάπη του για το επάγγελμά του και η ψυχραιμία του ήταν καθοριστικοί παράγοντες στη διάσωσή του.

Μιάμιση ώρα στη θάλασσα ο πιλότος μετά την πτώση

Ο πιλότος του F-16 Block 52 παρέμεινε στη θάλασσα για μιαμιση ώρα μετά την πτώση. Είχε την προνοητικότητα να ενεργοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα, με την έρευνα και διάσωση να ξεκινά σχεδόν άμεσα. Εν τέλει, παραλήφθηκε από ελικόπτερο σούπερ πούμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο πιλότος στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Ο πατέρας του πιλότου εξέφρασε τη χαρά του για την ανάρρωση του γιου του στο πλευρό του. Στη διάρκεια του συμβάντος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον πιλότο.

Το χρονικό του θρίλερ

Μετά την πτώση του F-16 Block 52, ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση έρευνας – διάσωσης. Η ταχεία δράση οδήγησε στη διάσωση του πιλότου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα.

Το F-16C/D Block 52+

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη έκδοση του F-16. Με σημαντικές τεχνικές βελτιώσεις, το BLOCK 52+ ανάμεσα στα πολύτιμα εργαλεία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το F-16C/D BLOCK 52+ διαθέτει εξελιγμένο κινητήρα, προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και εντυπωσιακές επιδόσεις πτήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ