Περιστέρι: Τιμωρία ισόβιας φυλάκισης για τον Πακιστανό που σκότωσε την 17χρονη Νικολέττα

Περιστέρι: Τιμωρία ισόβιας φυλάκισης για τον Πακιστανό που σκότωσε την 17χρονη Νικολέττα

Ο 23χρονος Πακιστανός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Περιστερίου. Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με σημάδια από στραγγαλισμό, και ο φίλος της, ο δράστης, είχε πάρει φυγή. Όταν συνελήφθη, ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι νευρίασε επειδή η Νικολέττα είχε προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Οι αντιδράσεις στο δικαστήριο

Κατά την έξοδό του από τη δικαστική αίθουσα, ο πατέρας και η αδελφή της νεκρής προσπάθησαν να επιτεθούν στον δράστη, με τον πατέρα να εκφράζει την οργή του για την απώλεια της κόρης του. Έξω από το δικαστήριο, είπε ότι η ισόβια κάθειρξη είναι λίγη για τον δολοφόνο της κόρης του.

peristeri

Η απολογία του δράστη

Κατά την απολογία του, ο δράστης υποστήριξε ότι δεν ζήλευε τη Νικολέττα και ότι ενεργούσε σε έναν εκνευρισμένο ψυχικό κατάλογο όταν την σκότωσε. Αναφέρθηκε σε μια διαφωνία που είχαν σχετικά με το αν θα φύγει στην Ιταλία και την αίτησή της να βαπτιστεί χριστιανή. Σύμφωνα με τον δράστη, η κόρη της άρχισε να πετάει τα ρούχα του όταν εκείνος ανακοίνωσε τις προθέσεις του να φύγει. Αυτό οδήγησε σε έναν καβγά όπου ο δράστης την άρπαξε από τον λαιμό και της ζήτησε συγγνώμη, όμως αυτή εκείνη τη στιγμή έχασε τη ζωή της. Μετά την πράξη, ο δράστης αντιδρά αποφασιστικά, αφήνοντας το σπίτι και καταφεύγοντας στον αδελφό του, προτού επιχειρήσει να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεση των συγγενών

Ο πατέρας και η αδελφή της Νικολέττας κατέθεσαν στο δικαστήριο, με τον πατέρα να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη σκληρότητα του ποινικού συστήματος, ενώ η αδελφή αντιλαμβάνεται το κίνητρο του δράστη ως ζήλια για τον νεαρό της θύματος. Η αδερφή επικαλέστηκε προηγούμενες δηλώσεις της νεκρής για τον διαφαινόμενο χωρισμό τους, προτού επικρατήσει η τραγωδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ