Περιστατικό Βανδαλισμού 8χρονου στην Πάτρα: Ανείπωτο Κρούσμα Στοχασμού

Περιστατικό Βανδαλισμού 8χρονου στην Πάτρα: Ανείπωτο Κρούσμα Στοχασμού

Η στιγμή που ένας 7χρονος επιτίθεται με βίαιο τρόπο σε έναν 8χρονο και το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο, προκαλώντας σοκ και αηδία. Η μητέρα του θύματος μοιράζεται την εμπειρία της σχετικά με το συμβάν.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας ανάμεσα σε παιδιά αναδεικνύει τον 7χρονο που κακοποίησε τον 8χρονο, με σκοπό την ανάρτηση βίντεο στο TikTok, στην Πάτρα. Η ανευθυνότητα αυτής της πράξης είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς το παιδί της Δημοτικού, μέσω των κοινωνικών δικτύων, πίστεψε πως η προβολή βίαιων πράξεων θα τον έκανε δημοφιλή. Στο βίντεο φαίνεται ο 7χρονος να επιτίθεται στον 8χρονο, ενώ ένα άλλο παιδί καταγράφει το ξυλοδαρμό.  Το περιστατικό συνέβη ένα απόγευμα στην Πάτρα, όταν παιδιά Δημοτικού παίζανε έξω. Ο 7χρονος, ο οποίος είχε κινητό τηλέφωνο, το παρέδωσε σε άλλο παιδί και έδωσε εντολή να το γυρίσει. Αιφνιδίως, ο 7χρονος ξεκινάει να χτυπάει τον 8χρονο με μανία. Το θύμα φωνάζει από τους πόνους, χωρίς ο 7χρονος να σταματάει, αφού το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να ανεβάσει το βίντεο στο TikTok.

«Μου ζήτησε συγγνώμη ο πατέρας και όχι το παιδί»

Συνεχίζεται με τη μητέρα του θύματος να συναντά τον πατέρα του δράστη. Ο 7χρονος ομολογεί την πράξη του και, με δάκρυα, ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Ο πατέρας του 7χρονου αναφέρει προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γιος του, επισημαίνοντας ότι παίρνει και ιδιαίτερα μαθήματα. Η μητέρα του θύματος, αντίθετα, σκέφτεται την υποβολή μήνυσης, αναφέροντας τον φόβο ενός ενδεχόμενου μελλοντικού παρόμοιου συμβάντος.

Σε συνέντευξή της στο Mega, η μητέρα του θύματος δήλωσε τα εξής:

«Ο γιος μου έπαιζε και όταν τον είδα, ήταν συντριμμένος, με σημάδια στο πρόσωπό του και μου εξομολογήθηκε ότι τον χτύπησε ένα παιδί. Πήγαμε στο σπίτι του παιδιού που τον επιτέθηκε για να τους ενημερώσουμε. Ο πατέρας προσπαθούσε να χαλάσει την κατάσταση, λέγοντας ότι απλώς πρόκειται για καυγά παιδιών και ότι ο γιος του αντιμετωπίζει προβλήματα. Μετά από δύο ημέρες, λαμβάνω ένα βίντεο στο κινητό μου με το ξυλοδαρμό. Το είχε ανεβάσει ο 7χρονος. Αφού το είδα, πήγα ξανά στο σπίτι. Ο πατέρας δεν είχε ιδέα για το τι συνέβη. Ενώ παραδεχόταν το παιδί του, με φωνάζει ο ίδιος λυπημένος. Μου ζήτησε συγγνώμη ο πατέρας και όχι το παιδί. Δήλωσα ότι θα προχωρήσω νομικά. Όταν επέστρεψα στο σπίτι του παιδιού, τον πείσαμε να κατεβάσει το βίντεο. Τώρα, δεν γνωρίζω αν το έχει ακόμα στο κινητό του. Προσωπικά, το διέγραψα από το δικό μου κινητό. Προτίθεμαι να κινηθώ νομικά, ωστόσο είναι απαραίτητο να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τα παιδιά μας. Οι συμμαθητές του γιου μου δεν είχαν καταλάβει τίποτα».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ