Πατέρας Αναγκάστηκε να Μεταφέρει το Άρρωστο Παιδί του στην Αθήνα

Πατέρας Αναγκάστηκε να Μεταφέρει το Άρρωστο Παιδί του στην Αθήνα

Καταγγελία από τα Ιωάννινα: Απάντηση του ΕΚΑΒ για το Περιστατικό

Ένας πατέρας καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος το άρρωστο παιδί του από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, καθώς εξέληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ, όπως μεταδίδει το Mega. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το 7χρονο κορίτσι χρειάστηκε να μεταφερθεί αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά μετά από δύο ημέρες κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Όταν ο πατέρας επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ το βράδυ, του είπαν ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν εξαιτίας λήξης βάρδιας τους.

Παρόλο που βρέθηκε κλίνη στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», ο πατέρας έπρεπε να μεταφέρει μόνος το παιδί του στην Αθήνα, προκαλώντας αντιδράσεις από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πηγές της υπηρεσίας, δεν αρνήθηκαν ποτέ τη μεταφορά, αλλά η εφημερία του νοσοκομείου έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση.

Ο πατέρας της μικρής ανέφερε: «Κλήθηκε η παιδίατρος, που είχε εφημερία, για τη διακομιδή. Όταν πήγα να ελέγξω τι γίνεται, ακούστηκε η συζήτηση να αρνούνται τη μεταφορά λόγω λήξης βάρδιας. Τελικά, υποχρέωσαν τη γιατρό να επικοινωνήσει και να επιβεβαιώσει την ανάγκη για μεταφορά, παρουσιάζοντας την χρησιμότητα της διαδικασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ