Παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου: Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη και Πιερρακά

Παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου: Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη και Πιερρακά

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το πρωί θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Φροντιστήριο σε ένα ορεινό χωριό της Ημαθίας. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα προσφέρει δωρεάν ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε ένα φυσικό φροντιστήριο, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περιεχόμενο του Ψηφιακού Σχολείου

Το Ψηφιακό Σχολείο θα περιλαμβάνει το Φροντιστήριο και διαδικτυακά μαθήματα που θα απευθύνονται σε μαθητές των ακριτικών νησιωτικών περιοχών. Θα παρέχει επίσης υπηρεσιακά έντυπα και βαθμολογίες, ενώ θα επανασχεδιαστεί η πλατφόρμα MySchool. Το Σχολείο θα συμπεριλάβει επίσης το Φροντιστήριο.

Ανακοινώσεις για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Η λειτουργία της ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω του Φροντιστηρίου ξεκίνησε με δύο μαθήματα: Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά του Γυμνασίου. Από τον Σεπτέμβριο 2024, η πλατφόρμα του Φροντιστηρίου θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η πρόσβαση των μαθητών θα γίνεται με μοναδικούς κωδικούς από το υπουργείο Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ