Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Η εικόνα από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Η εικόνα από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν καθημερινά μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που απειλούν πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα έναντι αυτών τακτικά, η αεροπυρόσβεση αποτελεί ένα δύσκολο έργο για τους πιλότους, καθώς οι πυκνοί καπνοί και οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν προκλήσεις κατά την επιχείρηση. Το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής απαθανατίζει εντυπωσιακές εικόνες από τη μάχη εναντίον της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Στο βίντεο, ο συντονιστής ζητά από τους πιλότους να πραγματοποιήσουν ρίψη νερού σε περιοχές με πυρκαγιά, παρόλο που οι συνθήκες δυσκολεύουν το έργο τους. Υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένες πορείες και πρωτόκολλα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν συντρίβεις ή συγκρούσεις μεταξύ των αεροπλάνων. Είναι επίσης σημαντική η επικοινωνία με τα επίγεια τμήματα για την ασφάλεια τους κατά την ρίψη του νερού.

Οι ισχυροί άνεμοι αποτελούν επιπλέον παράγοντα που δυσκολεύει την αεροπυρόσβεση. Στο βίντεο φαίνεται ότι οι άνεμοι παρέσυραν το νερό που έριχναν τα αεροπλάνα, οπότε οι πιλότοι πρέπει να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους και να ρίχνουν το νερό λίγο πιο μπροστά από την πυρκαγιά. Αυτό βοηθά στην ενυδάτωση της βλάστησης και στον περιορισμό της εξάπλωσης της φωτιάς. Επιπλέον, το βίντεο αποκαλύπτει τη σημασία των υποδομών υδροληψίας και δασοπροστασίας.

Είναι εντυπωσιακές οι γρήγορες αντιδράσεις της Πυροσβεστικής. Σε μια περίπτωση, ο συντονιστής ανταποκρίνεται άμεσα στις οδηγίες του εθνικού συντονιστικού κέντρου και ανακατευθύνει ένα από τα εναέρια μέσα προς ένα μέρος όπου υπάρχει κίνδυνος γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς. Επιπλέον, οι πιλότοι επικοινωνούν για τις υδροληπτικές υποδομές και χρησιμοποιούν τους κοντινούς ταμιευτήρες για να συμπληρώσουν το ύδωρ τους.

Εικόνα από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ