Παρένθετες μητέρες Χανιά: «Ο έλεγχος ήταν αυστηρός, μας παρακολουθούσαν»

Παρένθετες μητέρες Χανιά: «Ο έλεγχος ήταν αυστηρός, μας παρακολουθούσαν»

Η Άννα, μία γυναίκα από τη Γεωργία, μίλησε για την εμπειρία της ως παρένθετη μητέρα σε μια κλινική γονιμότητας στα Χανιά. Σύμφωνα με την περιγραφή της, έμεινε εκεί για 11 μήνες και φιλοξενήθηκε σε τρία από τα 14 σπίτια που είχε η κλινική. Παρόλο που η ατμόσφαιρα στην κλινική ήταν φορτισμένη και η συμβίωση με τις άλλες παρένθετες μητέρες δεν ήταν ευχάριστη, η Άννα αισθανόταν ασφαλής κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο έλεγχος από την μεσίτρια ήταν αυστηρός και υπήρχαν απειλές για τις παρένθετες μητέρες που δεν τηρούσαν τους κανόνες. Η Άννα επίσης δήλωσε ότι αρχικά πίστευε ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες, αλλά όταν ζήτησε πληροφορίες για τη μονίμως διαμονή της στην Ελλάδα ανακάλυψε ότι δεν ισχύει αυτό. Τελικά, η Άννα είχε την εντύπωση ότι κάποιος την παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά.

Η Άννα, η οποία αναφέρεται ως ψευδώνυμο για λόγους ανωνυμίας, αποκαλύπτει ότι επικοινώνησε με μία μεσίτρια από τη Γεωργία μέσω διαδικτύου, η οποία την έστειλε στην κλινική στα Χανιά. Σύμφωνα με την Άννα, υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την κλινική, σύμφωνα με το οποίο θα λάμβανε 18.000€ για τον χρόνο παραμονής της, με ποσό 200€ ανά μήνα για τα προσωπικά έξοδα και το φαγητό της. Ωστόσο, η Άννα αισθανόταν περιορισμένη και αντιμετώπιζε ατμόσφαιρα έντασης στα σπίτια που διαμένονταν οι παρένθετες μητέρες.

Επιπλέον, η Άννα αναφέρει ότι ο έλεγχος από την μεσίτρια ήταν αυστηρός και παρενόχλησε την παρένθετη μητέρα και τις συγκατοικούσες όταν δεν τηρούσαν τους κανόνες. Επίσης, η Άννα αναφέρεται σε μια περίεργη ατμόσφαιρα στο σπίτι, όπου είχαν κρεμασμένο ρόπτρο στην είσοδο και είχαν την εντύπωση ότι το σπίτι ήταν «καταραμένο». Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η Άννα διαμένει σε τρία διαφορετικά σπίτια.

Τέλος, η Άννα αναφέρει ότι αρχικά πίστευε ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες, αλλά αργότερα ανακάλυψε ότι η κλινική αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομες διαδικασίες. Η Άννα ανέφερε επίσης ότι πολλές από τις παρένθετες μητέρες δεν γνώριζαν την τύχη των παιδιών που γεννήθηκαν μέσω του προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ