Παλαιστίνιος πρόσφυγας στην Τατιάνα Στεφανίδου: «Ζητάτε από μας να πεθάνουμε ήσυχα, χωρίς να ενοχλήσουμε»

Παλαιστίνιος πρόσφυγας στην Τατιάνα Στεφανίδου: «Ζητάτε από μας να πεθάνουμε ήσυχα, χωρίς να ενοχλήσουμε»

Μία έντονη αντίδραση εκδήλωσε ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας Μοχάμεντ Ελμπάτα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου Tlive στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, τους επίσημους αντιπροσώπους των ΜΜΕ και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ανταπόκρισης και προσοχής στην κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη. Οι λόγοι για την αντίδρασή του ήταν η προπαγάνδα των ΜΜΕ και η άγνοια που επικρατεί αναφορικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Ο Μοχάμεντ Ελμπάτα καταγγέλλει την έλλειψη αντιπροσώπων των ΜΜΕ στη Γάζα και την προτίμηση των μέσων ενημέρωσης να καλύπτουν την εισβολή της Χαμάς στο κράτος του Ισραήλ, αναφέροντας ότι το κράτος του Ισραήλ αποτελεί κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος. Επίσης, επιστήθηκε στο γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός αποτελείται κατά κύριο λόγο από γυναίκες και ρητορικά ερωτηθείς αν πιστεύουμε αυτήν την πληροφορία, απαντά με αμηχανία προσθέτοντας «Εγώ είμαι τρελός, εσείς τα πιστεύετε;».

Μέσα από την ομιλία του, ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας εξέφρασε τη θλίψη του για την κατάσταση στη Γάζα, όπου η έλλειψη πόσιμου νερού είναι τόσο αισθητή όπως και η πρακτική βομβαρδισμού αθώων πολιτών από τον ισραηλινό στρατό. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα φαίνεται να εκφράζεται αντικειμενικά μόνο όταν αμφισβητείται η ενέργεια του Ισραήλ. Τέλος, κατακρίνει τη συνεχή έλλειψη προόδου προς μία ειρηνική λύση και τη διαρκή υφιστάμενη κατοχή επί 75 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ