Ομίχλη στη Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στις πτήσεις, εντυπωσιακές εικόνες

Ομίχλη στη Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στις πτήσεις, εντυπωσιακές εικόνες

Ομίχλη στη Θεσσαλονίκη: Η πόλη “χάνεται” κάτω από την ομίχλη και την αφρικανική σκόνη

Ένα μείγμα ομίχλης και σκόνης έχει επικαλύψει από το πρωί την Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί είναι συγκλονιστικές, αποκαλύπτοντας ένα κιτρινωπό νέφος να πνίγει την πόλη. Η ορατότητα, σύμφωνα με τον ANT1, φτάνει τα 200-250 μέτρα. Λόγω του φαινομένου υπάρχουν καθυστερήσεις σε δύο πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το Meteo, αναμένουμε αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες κατευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα σε όλη τη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ειδικά στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κατευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ τοπικά 6 στα πελάγη και προσωρινά 7 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα φτάσει στους 25-27 βαθμούς, στο υπόλοιπο της χώρας στους 27-29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ