Οι κορυφαίοι 24 προορισμοί για διακοπές το καλοκαίρι του 2024

Οι κορυφαίοι 24 προορισμοί για διακοπές το καλοκαίρι του 2024

Αν ψάχνετε για τον επόμενο προορισμό σας για το 2024, η ιστοσελίδα Big 7 Media έχει δημιουργήσει μια λίστα με τους 24 κορυφαίους προορισμούς γι’αυτή τη χρονιά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Πάρο. Η ιστοσελίδα Big 7 Media παρέχει συμβουλές, ιδέες και έμπνευση για ταξίδια, καθώς και τις νεότερες ταξιδιωτικές τάσεις. Μια ομάδα έμπειρων συντακτών μοιράζεται τις δικές τους εμπειρίες για προορισμούς από όλο τον κόσμο. Αυτή η ομάδα έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες επιλογές για το 2024.

Αναφερόμενη στο 2023, η ιστοσελίδα αναφέρει: “Είδαμε μια αύξηση στα βιώσιμα ταξίδια, τα ταξίδια ευεξίας και στην εμπειρία του ταξιδιού που ζούσαμε πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Κοιτάζοντας το 2024, βλέπουμε τις ταξιδιωτικές τάσεις της επόμενης χρονιάς να αρχίζουν να διαμορφώνονται. Από προορισμούς τους οποίους καλό είναι να αποφεύγετε σε συγκεκριμένες περιόδους, μέχρι την αναζήτηση περιπέτειας και εξερεύνησης. Προβλέπουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι συναρπαστική για τα ταξίδια”.

voukamvilies

Οι 24 προορισμοί για το 2024, με βάση τις ταξιδιωτικές τάσεις

Οι προορισμοί χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως: προορισμοί για αποτοξίνωση, trends από ταινίες, city breaks, ταξίδια στο άγνωστο, αλλά και εναλλακτικές επιλογές που είναι πιο οικονομικές και λιγότερο τουριστικές από άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Προορισμοί που αναπτύσσονται

Σύμφωνα με τη σελίδα, παρατηρείται μια αύξηση στην επιρροή που έχουν οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες σε σχέση με τα social media. Το να δει κανείς όμορφους προορισμούς στη μεγάλη οθόνη δεν συγκρίνεται με τα αποσπάσματα στο TikTok ή στο Instagram. Ορισμένοι από αυτούς τους προορισμούς περιλαμβάνουν τη Νόρντλαντ της Νορβηγίας, το εθνικό πάρκο Yellowstone στη Μοντάνα των ΗΠΑ και το Bath της Αγγλίας. Περίπου το 40% των ταξιδιωτών έχει εκφράσει την επιθυμία για ένα ταξίδι αποτοξίνωσης το επόμενο έτος. Αυτό είναι ένα ταξίδι χωρίς αλκοόλ, ειδικά σε προορισμούς όπου η κουλτούρα του ποτού συνδέεται συχνά με τις διακοπές. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο και τη Σρι Λάνκα.

thalassa

Προορισμοί-αντιγραφή

Οι “destination dupes”, όπως αναφέρονται, αποτελούν μια δημοφιλή τάση τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι μια οικονομική εναλλακτική σε ένα δημοφιλές (και ακριβό) προορισμό, ή ακόμη και ένα λιγότερο πολυσύχναστο μέρος όπου δεν έχει πληγεί από υπερτουρισμό. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται η Ταϊπέι της Ταϊβάν, το Puerto Escondido στο Μεξικό και το Vietri sul Mare της Ιταλίας, καθώς και η Πάρος.

Νάουσα, Πάρος

Για το κυκλαδίτικο νησί, η ιστοσελίδα σημειώνει: “Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πάρο: Αν θέλετε μια ήρεμη, χαλαρή απόδραση, τότε η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το νησί είναι τον Μάιο με τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο με τον Οκτώβριο. Οι θερμοκρασίες είναι ακόμα υψηλές, αλλά όχι υπερβολικά, και υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες. Φανταστείτε το σκηνικό: λευκά κτίρια με επίπεδες στέγες σε μια πλαγιά με θέα το γαλάζιο Αιγαίο. Απολαύστε τη γοητεία των Κυκλάδων περπατώντας στα γραφικά σοκάκια, με το άρωμα των μπουκαμβιλιών στον αέρα, επισκέπτοντας εκκλησίες με γαλανούς θόλους και αρχαία απομείναντα.

Όχι, δεν βρίσκεστε στη Σαντορίνη, αλλά στην Πάρο. Αναμφίβολα, το νησί είναι εξίσου γοητευτικό και όμορφο όπως η δημοφιλής Σαντορίνη, με πιο προσιτές τιμές. Είναι λιγότερο δημοφιλές, έχει λιγότερους επισκέπτες και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για να απολαύσετε τις θάλασσεςς του, τις ταβέρνες και την εξερεύνηση των χωριών της. Υπάρχουν επίσης πολλές αμμώδεις παραλίες για χαλάρωση – κάτι που λείπει στη Σαντορίνη”.

Αποδράσεις στην εξοχή

Μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις του 2024 είναι οι αποδράσεις στην εξοχή. Αναπνέετε καθαρό αέρα, θαυμάζετε χαριτωμένα ζώα και απολαμβάνετε το τοπίο όταν μένετε σε κάποιο αγροτικό περιβάλλον. Προτεινόμενοι προορισμοί περιλαμβάνουν τη Χώρα των Βάσκων στη Γαλλία, το εθνικό πάρκο Cairngorms στη Σκωτία και το Νέο Σκωτικό της Καναδά.

<img loading="lazy" class="alignnone size-medium wp-image-1309427" src="https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2024/01/skotia-600×450.jpg" alt="" width="600" height="450" srcset="https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2024/01/skotia-600×450.jpg 600w, https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2024/01/skotia-1024×768.jpg 1024w, https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2024/01/skotia-768×576

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ