Ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ των Τρύπες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών

Ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ των Τρύπες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών

Ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ των Τρύπες, απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών, προκαλώντας θλίψη στους συγγενείς του και τους φίλους του

Την περασμένη Τρίτη 14/12, ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού μουσικού σχήματος Τρύπες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, προκαλώντας θλίψη στους συγγενείς του και τους φίλους του. Το συγκρότημα Τρύπες δημιουργήθηκε το 1983, με τον Γιώργο Καρρά και τον Γιάννη Αγγελάκα να είναι υπεύθυνοι για τη μουσική και τον στίχο, έχοντας επιρροές από το πανκ και το εναλλακτικό ροκ. Ο Αγγελάκας εκτός από στιχουργός, ήταν και ο τραγουδιστής του σχήματος, ενώ ο Καρράς ανέλαβε το μπάσο. Στις αρχικές ζωντανές τους εμφανίσεις, ο Μιχάλης Κανατίδης ήταν ο κιθαρίστας και ο Κώστας Φλωροσκούφης ο ντράμερ. Τον Κανατίδη αντικατέστησε σταδιακά ο Μπάμπης Παπαδόπουλος το 1984.

Το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο στούντιο “Αγροτικόν”, με μηχανικό ήχου τον Νίκο Παπάζογλου, κυκλοφόρησε το 1985 από τη νεοσύστατη Ano Kato Records και το τραγούδι “Ταξιδιάρα Ψυχή” έγινε επιτυχία. Το 1987, μετά από διαφορές με τη δισκογραφική εταιρεία, ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ “Πάρτυ στο 13ο Όροφο” με δανεικά χρήματα από τον φίλο τους Σπύρο Βεδουρά. Κατά την περίοδο των ηχογραφήσεων, ο Φλωροσκούφης αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Τόλιο. Τότε έγινε η συνάντηση με τον Γιάννη Πετρίδη και το συμβόλαιο με την εταιρεία Virgin.

tolios2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ