Επιχείρηση εκκένωσης νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: Γυναίκα γέννησε σε ασθενοφόρο

Επιχείρηση εκκένωσης νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης: Γυναίκα γέννησε σε ασθενοφόρο

Το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έπρεπε να εκκενωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνονταν στην περιοχή. Η τελευταία ασθενής που απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο ήταν μια έγκυος γυναίκα, η οποία τελικά γέννησε μέσα σε ένα ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της προς το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και όλοι ήταν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης.

Η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ήταν μια από τις πιο δύσκολες που έχουν γίνει ποτέ. Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντόνισε την επιχείρηση, με τον υφυπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ να βρίσκονται επίσης στο σημείο. Ο σχεδιασμός της επιχείρησης είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα, όταν η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή και οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί. Προληπτικά, αποφασίστηκε η εκκένωση του νοσοκομείου λόγω των πυκνών καπνών που πλησίαζαν τον χώρο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Συνολικά, εκκενώθηκαν 159 ασθενείς, με τους περισσότερους να μεταφέρονται σε νοσοκομεία της περιοχής με λεωφορεία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ενώπιον των δυσκολιών, κατάφεραν να μεταφέρουν όλους τους ασθενείς με ασφάλεια.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πολέμησαν τις φλόγες και προστάτευσαν όλες τις κρίσιμες υποδομές της περιοχής. Η πυρκαγιά απείλησε και την παραλιακή ζώνη και οι πυροσβέστες επιχείρησαν να ελέγξουν την κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ