Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για άτομα άνω των 55 ετών: Αύξηση των θέσεων εργασίας με επιχορήγηση

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για άτομα άνω των 55 ετών: Αύξηση των θέσεων εργασίας με επιχορήγηση

Νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης για άτομα άνω των 55 ετών, με συνολικό προϋπολογισμό 117 εκατ. ευρώ, που έχει ως στόχο τη στήριξη ανέργων προχωρημένης ηλικίας. Μετά την αρχική προσφορά 15.000 θέσεων, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης σε μεγάλο αριθμό ανέργων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι νέες ρυθμίσεις επιτρέπουν σε άτομα άνω των 55 ετών να συμμετέχουν, χωρίς την προϋπόθεση μακροχρόνιας εγγραφής στο μητρώο ανέργων (12+ μήνες) που ίσχυε μέχρι στιγμής. Επιπλέον, άτομα άνω των 67 ετών που δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει ευρύ φάσμα συμμετεχόντων από τον δημόσιο και κοινωνικό τομέα και έχει ήδη ενισχυθεί δύο φορές. Με την πρόσφατη αύξηση των θέσεων εργασίας, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις απασχόλησης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, ενώ η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών έως τα 750 ευρώ. Σημαντική συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις και φορείς της δημόσιας διοίκησης σε όλη τη χώρα.

pexels cottonbro studio 3202235

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ