Νέο ποινολόγιο στα σχολεία: Όλες οι αλλαγές από τον Σεπτέμβριο

Νέο ποινολόγιο στα σχολεία: Όλες οι αλλαγές από τον Σεπτέμβριο

Έρχεται το “μαθητικό point system” για την αντιμετώπιση των απουσιών των μαθητών από τα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές που αφορούν το παρουσιολόγιο και την καταγραφή απουσιών για τη νέα σχολική χρονιά. Αυστηροποιείται το πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη το bullying, με τρεις μεγάλες αλλαγές που θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο. Η καταγραφή των απουσιών θα γίνεται πλέον διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας e-Parents για άμεση ενημέρωση των γονέων σε πραγματικό χρόνο.

Πώς εφαρμόζονται οι αλλαγές

Από τη νέα σχολική χρονιά, αν ένας μαθητής καθυστερήσει 15 λεπτά να μπει στην τάξη, θα του χρεώνεται μία απουσία. Το ίδιο θα ισχύει αν καθυστερήσει λιγότερο, αλλά συμβεί 3 φορές. Ο αριθμός των απουσιών παραμένει ίδιος, αλλά ο τρόπος υπολογισμού τους αλλάζει. Τέλος, απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών από τους καθηγητές από τον Σεπτέμβριο του 2024, με εξαιρέσεις όπως σοβαροί ιατρικοί λόγοι.

Μέτρα για τον αντιμετωπισμό του Bullying

Μεταξύ των μέτρων για την αντιμετώπιση του Bullying περιλαμβάνονται η επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, η διάκριση των απουσιών 40 – 75, τα οικονομικά καθήκοντα των γονέων σε περιπτώσεις υλικών ζημιών από μαθητές και η ψηφιοποίηση των απουσιολογίων και της ακαδημαϊκής επίδοσης των μαθητών.

Αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ