Νεκρός ναυτικός εντοπίστηκε σε ναυάγιο στη Λέσβο

Νεκρός ναυτικός εντοπίστηκε σε ναυάγιο στη Λέσβο

Ένας ναυτικός βρέθηκε νεκρός σε ένα φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου, και συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 12 αγνοούμενους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, η σορός μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι ναυτικοί.

Νωρίτερα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό, μέλος του πληρώματος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Βρέθηκε πάνω σε ένα βαρέλι και ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι, ωστόσο οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση υγείας και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Βίντεο της μεταφοράς του Αιγύπτιου Ναυτικού στο νοσοκομείο:

Στον χώρο των έρευνων συμμετέχουν οκτώ παραπλέοντα σκάφη, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Το RAPTOR μετέφερε συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και φόρτωνε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Εκτιμήσεις για τη βύθιση του RAPTOR

Ο πλοίαρχος του bulk carrier αρχικά ανέφερε μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Στις 8:20 το πρωί ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη, αλλά το RAPTOR εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να είχε πάρει νερό στα αμπάρια του μετατοπίζοντας το φορτίο.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 έως 10 μποφόρ, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο σημείο βρίσκονται 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ