Νέες ψηφιακές πρωτοβουλίες για τον προσωπικό αριθμό πολίτη

Νέες ψηφιακές πρωτοβουλίες για τον προσωπικό αριθμό πολίτη

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι νέες ταυτότητες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισαγάγει νέες πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση των επαφών του πολίτη με το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, ο προσωπικός αριθμός είναι μια από αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτός ο αριθμός θα ενσωματώνει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και άλλα στοιχεία κάθε πολίτη, και ενδέχεται να προστεθεί στο δελτίο ταυτότητας. Ο αριθμός αυτός θα αποτελείται πιθανότατα από το ΑΦΜ και τρία ψηφία που ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει.

Προγραμματισμένη εφαρμογή από τον Δεκέμβριο

Ο προσωπικός αριθμός αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Δεκέμβριο, μετά την αναγκαία νομοθέτηση. Η εισαγωγή αυτού του αριθμού αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δημοσίου στους πολίτες. Η διαδικασία θα είναι απλή και ολοκληρώνεται μέσω μιας πλατφόρμας, όπου ο πολίτης υποβάλλει την αίτησή του για την έκδοση της ταυτότητάς του.

people 2344401 1920

Ασφάλεια και αποτροπή πλαστογραφίας

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι το νέο δελτίο ταυτότητας θα είναι πλήρως ασφαλές και αδύνατο να πλαστογραφηθεί ή να χακαριστεί. Η ψηφιακή ταυτότητα θα αποτρέπει την αλλοίωση και την αλλαγή φωτογραφίας και στοιχείων, διασφαλίζοντας την πραγματική ταυτότητα του πολίτη. Αυτό θα εξασφαλίσει την προστασία από απάτες και εγκληματικές ενέργειες, όπως πλαστογραφία ταυτότητας για οικονομικά και άλλου είδους αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ