Νέα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους το 2023: Εκπαίδευση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Νέα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους το 2023: Εκπαίδευση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης ξεκινά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, προσφέροντας ευκαιρίες σε περισσότερους από 50.000 ανέργους να αποκτήσουν ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Αυτό το πρόγραμμα, με τίτλο “Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα”, αποτελεί τον δεύτερο κύκλο κατάρτισης για τους 50.000 ανέργους που έχουν εγγραφεί στο μητρώο ωφελούμενων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr, κατηγορία “Ενεργές Προσκλήσεις”, Δ.Υ.Π.Α – Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης (πρόσκληση), και επιλέγοντας τα προγράμματα κατάρτισης από τους Άνεργους Ωφελούμενους – Β’ Κύκλος για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα προσαρμόζονται στο επίπεδο εκπαίδευσης και τα ακαδημαϊκά προσόντα κάθε συμμετέχοντα, ενώ υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση–NextGenerationEU. Στόχος τους είναι η διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων, προκειμένου να επανενταχθούν ταχύτερα στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

andras laptop

Υλοποίηση προγραμμάτων δια ζώσης και εξ αποστάσεως

Κάθε συμμετέχον θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η κατάρτιση θα γίνεται δια ζώσης σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του χρόνου και εξ αποστάσεως (τηλεκατάρτιση) σε ποσοστό 35%, με τουλάχιστον 35% σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έως 30% ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς, λαμβάνοντας έως 1.000 ευρώ εκπαιδευτικό επίδομα (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης) εάν επιτύχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις εξής διευθύνσεις:

  • https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
  • https://www.voucher.gov.gr/.

neoi doulevoun

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ