Νέα Νυχτερινή Διαδρομή 400 του ΟΑΣΑ προς Δουκίσσης Πλακεντίας από τον Πειραιά

Νέα Νυχτερινή Διαδρομή 400 του ΟΑΣΑ προς Δουκίσσης Πλακεντίας από τον Πειραιά

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ενισχύει το νυχτερινό δίκτυο λεωφορειακών γραμμών για να καλύψει αποτελεσματικά τις μετακινήσεις του κοινού τις νυχτερινές ώρες. Ένα από τα μέτρα του είναι η δημιουργία της νέας γραμμής 400 από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς και η επέκταση της γραμμής 790. Η νέα γραμμή 400 θα εξυπηρετεί τις περιοχές που διασχίζει η γραμμή 3 του μετρό και θα κυκλοφορεί από τις 19 Μαΐου από τις 12:00 π.μ. έως τις 05:30 π.μ.

Η γραμμή θα διαμορφωθεί από τον Πειραιά μέχρι τη Δουκίσση Πλακεντίας, διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους όπως Λ. Ελ. Βενιζέλου, Οδός Πειραιώς και Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Επιπλέον, οι γραμμές 500 και 790 καλύπτουν περιοχές των γραμμών 1 και 2 του μετρό, αντίστοιχα. Για το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, η διαδρομή της γραμμής 400 θα διέρχεται από την οδό Πειραιώς.

Επέκταση γραμμής 790

Η γραμμή 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (Ανθούπολη) επεκτάθηκε πρόσφατα και καλύπτει πλέον την περιοχή του σταθμού μετρό Ανθούπολη. Επιπλέον, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει τις 24ωρες λεωφορειακές γραμμές, τα τρόλεϊ, τις εκφράσεις αεροδρομίου και τις νυχτερινές γραμμές 500 και Χ14 για τις μετακινήσεις του κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η επέκταση του δημόσιου συγκοινωνιακού δικτύου εξασφαλίζει μεγαλύτερη κάλυψη και εξυπηρέτηση για τους επιβάτες της πρωτεύουσας κατά τις νυχτερινές μετακινήσεις τους.

Πηγή: cnn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ