Ναυάγιο στη Χίο: Τρία κορίτσια νεκρά μετά την προσάραξη φουσκωτού

Ναυάγιο στη Χίο: Τρία κορίτσια νεκρά μετά την προσάραξη φουσκωτού

Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε στην Χίο, όταν ένα φουσκωτό προσάραξε στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών κοριτσιών ηλικίας 5, 7 και 10 ετών. Η μητέρα τους, η οποία επίσης επέβαινε στο φουσκωτό, βρίσκεται μεταξύ των επιζώντων και δήλωσε στις αρχές ότι τα παιδιά είναι νεκρά. Το ναυάγιο προκάλεσε συνολικά 19 θυμάτων, αλλά η επιχείρηση διάσωσης κατάφερε να διασώσει 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μόλις 30 ημερών βρέφος. Τρεις ακόμη ανθρώπους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Όλοι οι διασωθέντες ανήκουν στην Αφγανική υπηκοότητα.

chios 2

Άλλοι επιζώντες παρακολούθησαν την επιχείρηση από κοντά

Τρεις ακόμη άνθρωποι, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εντοπιστεί και παραμένουν εκεί για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της επιχείρησης, περιέγραψαν τη διαδρομή τους προς την πόλη της Χίου που τους οδήγησε στην ενημέρωση των αρχών. Η περιοχή είναι δύσβατη και η διάσωση πραγματοποιήθηκε μόνο από θαλάσσια οχήματα. Οι ντόπιοι κάτοικοι παρέδωσαν τρόφιμα, νερά και ρούχα στο λιμάνι των Καρδαμύλων για τους επιζώντες και τους διασωθέντες.

Η επιχείρηση διάσωσης ενεπλάκησαν επίσης τα στελέχη του λιμενικού, της ακτοφυλακής, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ιατρικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και πρόκειται να μεταβούν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Παράλληλα, έχει αναφερθεί εντοπισμός άλλης ομάδας 23 προσφύγων-μεταναστών στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ