Μητέρα 12χρονης από τον Κολωνό: Έφεση κατά της αθώωσης της γυναίκας

Μητέρα 12χρονης από τον Κολωνό: Έφεση κατά της αθώωσης της γυναίκας

Μητέρα 12χρονης από τον Κολωνό ξανά αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη για μαστροπεία

Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά της αθώωσης της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, όσον αφορά την κατηγορία της μαστροπείας. Έτσι, η 37χρονη γυναίκα επιστρέφει στο είδος δίκης για το εν λόγω εγκληματικό πράγμα. Η εισαγγελική αρχή θεωρεί πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που την αθώωσε με οριακή πλειοψηφία υπήρξε εσφαλμένη. Η έφεση εστιάζεται μόνο στην κατηγορία της μαστροπείας, όχι στη δεύτερη κακουργηματική κατηγορία της πορνογραφίας για την οποία αθωώθηκε η κατηγορούμενη από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών, η γυναίκα πρέπει να κριθεί εκ νέου για την κατηγορία της εκπόρνευσης του παιδιού της, επειδή τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο. Αξιωματούχος της Εισαγγελίας Εφετών είχε προτείνει την καταδίκη της γυναίκας και για τις δύο κακουργηματικές ενέργειες της μαστροπείας και της πορνογραφίας.

Η στιγμή της αποφυλάκισης

Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με πλειοψηφία 4-3. Με τον δικηγόρο της στο πλευρό της, Απόστολο Λύτρα, αποχώρησε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η κόρη της περίμενε έξω και τις δύο γυναίκες αντάλλαξαν συγκινημένες αγκαλιές, αποφεύγοντας τις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης που παρευρίσκονταν. Ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης εξέφρασε τη χαρά του για την αθώωση της και την πρόθεσή της να αναλάβει την επιμέλεια της κόρης της. Η μητέρα είχε ήδη εκτίσει σχεδόν όλη την ποινή των 20 μηνών καταδίκης που είχε λάβει για εκβίαση, επομένως αφέθηκε ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ