Μηνιγγίτιδα Καλαμάτας: Μαθητής Λυκείου Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

Μηνιγγίτιδα Καλαμάτας: Μαθητής Λυκείου Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο

Ένα νέο περιστατικό μηνιγγίτιδας επιβεβαιώθηκε στην Καλαμάτα την Παρασκευή (8/3), με έναν μαθητή λυκείου να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού δεν είναι ανησυχητική, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί διαδικασίες για την απολύμανση του σχολείου και τον εντοπισμό των επαφών του μαθητή τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το messinialive. Αυτό αποτελεί το τέταρτο κρούσμα που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τα προηγούμενα να είναι στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ανησυχία για Αύξηση Κρουσμάτων Μηνιγγίτιδας το 2023, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Η επίπτωση της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου αυξήθηκε το 2023, φθάνοντας σε προπανδημικά επίπεδα, με συνολικά 12 κρούσματα να έχουν καταγραφεί μέχρι το 2024 από κάθε γωνιά της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Είναι ζωτικής σημασίας η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ασθενείς. Οι πολίτες, ιδίως οι νέοι που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό και εξάνθημα, πρέπει να επισκεφθούν άμεσα ιατρό. Οι γιατροί πρέπει να χορηγούν αμέσως θεραπεία σε περιπτώσεις υποψίας μηνιγγίτιδας και να ανακατευθύνουν τους ασθενείς σε νοσοκομείο.

Τι Είναι η Μηνιγγίτιδα

Η μηνιγγίτιδα είναι η φλεγμονή των μεμβρανών που καλύπτουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Αυτή η φλεγμονή επηρεάζει το υγρό που περιβάλλει τα εν λόγω όργανα και οφείλεται σε μικρόβια, όπως βακτήρια και ιούς.

Οι μηνιγγίτιδες μπορεί επίσης να προκληθούν από μύκητες, χημικό ερεθισμό, αλλεργίες σε φάρμακα, τραυματισμούς, όγκους/μεταστάσεις και άλλες αιτίες.

Συμπτώματα της Μηνιγγίτιδας

Κάποια συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό με ρίγος, αλλαγές στο νοητικό επίπεδο, ναυτία, έμετο, φωτοφοβία, πονοκέφαλο και δυσκαμψία στον αυχένα. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν περιλαμβάνουν εκνευρισμό, ταραχή, σύγχυση, διόγκωση λεμφαδένων, αλλαγές στο επίπεδο συνείδησης και άλλα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ