Μέτρα κατά της αθλητικής βίας – Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών

Μέτρα κατά της αθλητικής βίας – Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών

Η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Η ΠΟΑΣΥ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την οπαδική βία. Σε ανακοίνωσή τους, οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν τα μέτρα “χάδια” και ζητούν πιο αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση. Καλούν επίσης στη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και στην απόσυρση της Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που συμβαίνουν σε αθλητικά γήπεδα, ακόμα και σε αγώνες μπάσκετ και χάντμπολ, καθώς και την εμφάνιση συναντήσεων με τανάλκτρια μακριά από τα αθλητικά κέντρα.

Η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Με ανυπομονησία περιμέναμε τα μέτρα που θα ανακοίνωνε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Η ανακοινωση αναφέρεται στην έλλειψη αυστηρότητας των μέτρων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δείχνοντας απογοήτευση για την αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στα επεισόδια στον αθλητισμό. Επίσης, ζήτησαν την άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και την απόσυρση της Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, μέχρι να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι του αθλητισμού τις σοβαρές συνέπειες αυτής της βίας.

Αντ’ αυτών ανακοινώθηκε μία δέσμη “μέτρων” μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1, έλεγχος ταυτοπροσωπίας και άλλες δευτερεύουσας σημασίας προβλέψεις.

Είχαν απογοητευτική εντύπωση από την ελλιπή δράση της Αστυνομίας, η οποία εξακολουθεί να φορτώνεται με ευθύνες που δεν της ανήκουν και βρίσκεται αντιμέτωπη με εγκληματικές συμμορίες. Καλούν την κυβέρνηση να λάβει πραγματικά αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει την οπαδική βία, καθώς η κατάσταση απαιτεί εγκαίρες και αποφασιστικές ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ